Skip to main content

Hyvinvointivalmennus Turku

Stressi | Stressinhallinta

Stressi vaikuttaa koko elämään

Hyvinvointivalmennukset ja Neurosonic- klinikka Turku ovat erikoistuneet kehon toiminnallisten epätasapainotilojen korjaukseen. Kehollisissa epätasapainotiloissa on aina kyse stressistä. Kehollinen stressi ja autonomisen hermoston epätasapaino ovat suurin tekijä sairauksien puhkeamisen ja kroonistumisen taustalla. Stressi uhkaa suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia. Se heikentää muistia, vaikeuttaa päätöksentekoa ja yleensä kognitiivisia toimintoja. Stressi aiheuttaa mielialanvaihteluita, heikentynyttä Minä-kuvaa, unihäiriöitä ja lopulta masennusta. Moni ei tiedosta olevansa stressaantuneessa tilanteessa, vaikka oireet ovat olemassa. Tiedostaminen tapahtuu, kun stressi mitataan tai kunnes joku osaa esittää oikeita kysymyksiä. Palveluihimme kuuluu mm Firstbeat hyvinvointianalyysi, jonka avulla tilanne saadaan nopeasti ja helposti kartoitettua ja toimenpiteet räätälöityä tulosten mukaan.

Hyvinvoinnin kannalta stressi on paljon laajempi käsite kuin yleensä tullaan ajatelleeksi. Arvomaailmoihin kätkeytyvät ristiriidat, yhtä hyvin kuin sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja tunteisiin liittyvät stressitekijät ovat monesti sellaisia uhkia, joita kannamme kehossamme tietämättämme ja kehon yrittäessä kompensoida jännitettä saamme somaattisia oireita. Suorittamiskeskeisyys, työhön, talouteen tai ihmissuhteisiin liittyvät huolet, murheet ja paineet, ovat tavallisimmin tiedostettuja stressin muotoja, mutta on olemassa vielä muita hyvinkin huomattavaa stressiä keholle aiheuttavia tekijöitä. Tällaisia ovat esimerkiksi kipu, ylikunto, liiallinen liikunta palautumiseen nähden, liian vähäinen liikunta, unihäiriö, uniapnea, työergonomia, liian suuret lääkeannokset, matala-asteinen tulehdus, ruoka-aine yliherkkyydet ja -allergiat, insuliinikuormitus, vääränlaiset ruokatottumukset, suolisto- ja ruoansulatusvaivat.

Stressi siis uhkaa suorituskykyä, terveyttä ja hyvinvointia. Mitä stressille sitten pitäisi tehdä? Täytyykö lopettaa työ tai jättää perhe? No ei tarvitse. Meillä voit päästä stressistä eroon tai saada sen vähintäänkin hallintaan. Stressaavista tekijöistä ei nimittäin aina voi päästä eroon eikä niistä tarvitsekaan päästä eroon, mutta stressi on hyvä saada hallintaan, ja eliminoida näin sen negatiiviset vaikutukset. Ota stressi ja elämäsi haltuusi ja anna meidän kartoittaa stressisi ja laatia yhdessä kanssasi suunnitelma stressin vaikutusten minimoimiseksi.

Lue lisää Turun Sanomien tekemästä haastattelusta: Stressinhallinta ja hyvä uni hyvinvoinnin perustana »

Menetelmät stressinhallintaan

Meiltä löytyy stressiä kartoittavat mittaukset ja analyysit:

Lisämunuaisen toiminnan analyysi, Firstbeat Hyvinvointianalyysi, Emfit unen laadun mittaus, Hearthmath technology sisäisen koherenssin analyysi ja tunnetasapainon mittaus.

Meiltä löytyy myös tulkinta-apu MDD Terveyspalvelut Oy: edustamiin laboratoriotesteihin, joilla voidaan kartoittaa fysiologisia stressin alkuperiä, esimerkkinä suoliston ja ruoansulatuksen kunnon kartoitus. Suosittelemme aina lääkärissä käyntiä ennen vastaanotollemme tuloa, mikäli terveydentilasi on oleellisesti heikentynyt ja tarvitset diagnoosin. Joissakin tapauksissa teemme työtä ainoastaan lääkärin kanssa yhteistyössä.

Käyttämämme Interventiot eli toimenpiteet stressin poistamiseen tai sen hallitsemiseen:

NLP häiritsevien uskomusten muokkaus, mielen- ja kehon stressinhallintaharjoitukset, Hearthmath Neurosonic syvärentoutus, Hypnoterapeuttinen syvärentoutus ja ravinto-ohjelmat. Uutena toimintana meiltä nyt myös ratkaisukeskeinen sielunhoitoterapia.

X°Cryo™ – kylmähoito

Emotional Freedom Techniques

Neurosonic Turku

Mentaalivalmennus

Laboratoriotesti

MDD Laboratoriotestit

Emfit unianalyysi

Firstbeat Life

HeartMath