Hyvinvointivalmennus Turku

Firstbeat

Optimoi harjoittelusi Firstbeat -mittauksella

Suomalainen Firstbeat on kehittänyt edistyksellisen sydämen sykevälimittaukseen perustuvan menetelmän kehon toimintojen analysointiin. 2002 perustetun Firstbeatin taustalla on monitieteinen tutkimus fysiologian, matemaattisen mallintamisen ja käyttäytymistieteiden alueilta. Se tuottaa henkilökohtaista ja tarkkaa tietoa stressinhallinnasta, palautumisesta ja liikunnan vaikutuksista. Firstbeattia hyödyntävät sadat huippu-urheilujoukkueet, tuhannet yritykset ja miljoonat kuluttajat ympäri maailman.

Firstbeat hyvinvointianalyysin avulla voidaan löytää tasapaino työn, liikunnan, vapaa-ajan ja levon välille. Kolmen päivän syväanalyysi paljastaa hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät. Mittauksen avulla pystyt liikkumaan tehokkaammin arjen keskellä. Firstbeat hyvinvointianalyysi tarjoaa erinomaisen avun myös yksilöurheilijoille sekä valmentajille harjoituskuormituksen ja palautumisen seurantaan.

Ainutlaatuisen rasitusseurannan (EPOC & Training Effect) lisäksi se tarjoaa luotettavaa sykevälivaihteluun perustuvaa stressin ja palautumisen analyysia, joka auttaa urheilijaa optimoimaan harjoittelun jaksotuksia. Firstbeat Bodyguard 2 on luotettava vaihtoehto sykevälivaihtelun mittaamiseen lyhyissä ja pitkissä mittauksissa.

Hyvinvointianalyysin avulla voidaan myös arvioida kestävyyskunnon taso mittauksen aikana tehdyn puolen tunnin reippaan kävelyn perusteella. Kestävyyskunnolla on suuri merkitys terveydelle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Kuntotason selvitys on oleellinen mietittäessä oikeanlaisia liikuntavalintoja.
Laite kiinnitetään suoraan iholle kahden mittauselektrodin avulla ja käynnistyy automaattisesti kiinnitettäessä. Uuden kiinnitystavan avulla voidaan eliminoida mittausvirheet ja ehkäistä tehokkaasti sykepantojen aiheuttamaa kutinaa ja painetta pitkissä mittauksissa.
Tämä antaa mahdollisuuden kerätä tarkkaa tietoa stressistä ja palautumisesta helposti ilman, että mittalaite häiritsee yöunta ja vapaa-aikaa.

Lisätietoa: Firstbeat.com